ВІДБУЛИСЯ ОБЛАСНІ ЗМАГАННЯ ЮНИХ РЯТУВАЛЬНИКІВ



19 жовтня 2019 року на навчально-тренувальному полігоні аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Луганській області у м. Сєвєродонецьку відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», які проводилися відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2019 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

Організаторами заходу виступили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Головне управління ДСНС України у Луганській області, управління з питань цивільного захисту Луганської обласної державної адміністрації, Луганське відділення Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки», навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області, Луганська обласна організація товариства Червоного Хреста в Україні.

Обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» проводиться з метою патріотичного виховання підростаючого покоління, вироблення й впровадження нових форм і методів підготовки молоді до дій в надзвичайних ситуаціях, надання само- та взаємодопомоги, запобігання  можливих надзвичайних ситуацій, формування й розвитку у дітей та підлітків життєвих навичок щодо виживання в екстремальних ситуаціях, знань і умінь стосовно поведінки в умовах дії шкідливих та небезпечних факторів, пропаганди професії рятувальника. У заході взяли участь шість команд з міст та районів області.

На урочистому відкритті заходу учасників привітали Наталія Жукова, головний спеціаліст відділу позашкільної, спеціальної освіти, закладів та установ обласної комунальної власності Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Сергій Журба, заступник начальника головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Луганській області та Петро Костиря, голова Луганського відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» і побажали юним рятувальникам успіхів і перемог. Також учасникам продемонстрували показовий виступ збірної команди Луганської області з пожежно-прикладного спорту.

Не звертаючи уваги на густий ранковий туман, захід розпочався вчасно і учасники змагань продемонстрували свої вміння і навички поведінки на дистанціях «Аварійно-рятувальні роботи в зоні пожежі», «Аварійно-рятувальні роботи в зоні хімічного або радіаційного забруднення» та у конкурсі «Надання першої допомоги».

Під час збору-змагань працювала виставка пожежної техніки, піротехнічних засобів, автомобіля медичної допомоги, засобів надання домедичної допомоги та муляжів для відпрацювання навичок реанімації потерпілого.

За результатами збору-змагань визначилися переможці на окремих дистанціях:

на дистанції «Аварійно-рятувальні роботи в зоні пожежі»:

  • І місце посіла команда ЗОШ № 18 м. Сєвєродонецька;
  • ІІ місце – команда Кремінського району;
  • ІІІ місце – команда Попаснянського району;

на дистанції «Аварійно-рятувальні роботи в зоні хімічного або радіаційного забруднення»:

  • І місце – команда Сєвєродонецького ЦТКЕУМ;
  • ІІ місце – команда Старобільського району;
  • ІІІ місце – команда ЗОШ № 18 м. Сєвєродонецька;

у конкурсі «Надання першої допомоги»:

  • І місце – команда Попаснянського району;
  • ІІ місце – команда Сєвєродонецького ЦТКЕУМ;
  • ІІІ місце – команда м. Лисичанська.

У загальному заліку І місце посіла ЗОШ № 18 м. Сєвєродонецька, ІІ – команда Попаснянського району, ІІІ – команда Сєвєродонецького ЦТКЕУМ.

Призери були нагороджені грамотами, кубками та цінними подарунками Департаменту освітим і науки Луганської обласної державної адміністрації. Керівники команд відзначені грамотами управління з питань цивільного захисту Луганської обласної державної адміністрації, а організатори – подяками керівника Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/