Відбулось урочисте засідання Вченої Ради з нагоди відзначання 100-річчя ЛугНАУ



Сьогодні, 19 листопада, відбулось урочисте засідання Вченої ради, присвячене святкуванню 100-річного ювілею Луганського національного аграрного університету. Засідання відкрив в.о. ректора Ростислав Подольський, на якому привітав колектив Луганського національного аграрного університету з визначною датою та наголосив, що процес розбудови та розвитку закладу тільки починається, а попереду нас всіх чекає багато звершень.

На свято завітали представники департаментів Луганської обласної державної адміністрації: начальник відділу ліцензування, атестації та роботи з персоналом Тетяна Єловська; заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації – начальник управління економічного аналізу, продовольства та аграрного ринку Микола Партала; головний спеціаліст відділу професійної освіти і науки Андрій Козорєзов. У словах кожного відчувалась щирість, яка надавала наснаги та гарного настрою кожному з присутніх.

До урочистих промов та привітальних побажань приєднались стейкхолдери та партнери Університету: заступник керівника Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» – Тімоті Медіган; виконавчий директор ЛОГО «Аграрна дорадча служба» Руслан Марков; генеральний директор UCABevent, UCABtravel Українського клубу аграрного бізнесу, керівник освітньої програми «Агрокебети» в Україні – Анатолій Циркун та заступник генерального директора Українського клубу аграрного бізнесу з міжнародних питань Алла Кравченко.

У режимі онлайн до привітань доєднався декан природничого факультету Університету Вітовта Великого Саулюс Міцкевичус та наголосив, що партнерство двох закладів буде розширюватись та набирати обертів, а керівництву ЛугНАУ, викладачам та здобувачам побажав працювати з легкістю та отримувати бажані результати. Зі словами привітання та підтримки на адресу Університету звернулась народний депутат України Юлія Овчинникова, яка підкреслила важливість розбудови вищої освіти на території Донецької та Луганської областей та подякувала всім присутнім за належну роботу.

Під час урочистого засідання Вченої Ради найкращих працівників та викладачів було нагороджено за високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий внесок у розвиток освіти і науки України. Олексію Васильовичу Кочеткову було присвоєно Почесне звання професора Луганського національного аграрного університету. Професор Кочетков поділився спогадами про історію розвитку Університету, своїх колег та науковців, випускників, які надалі прославляють Університет своїм здобутками.

Луганський національний аграрний університет було нагороджено грамотою Верховної Ради України, почесною грамотою Луганської обласної державної адміністрації та відзнакою з нагоди 100-річного ювілею президента асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генерального директора ІМК Алекса Ліссітса, керівника освітнього проєкту «Агрокебети» Анатолія Циркуна.

З ювілеєм колектив Університету привітали солісти вокальних ансамблів КЗК «Культурно-інформаційний центр» Костянтинівської міської ради, які подарували музичні вітання та підняли настрій всім учасникам засідання. Після урочистої Вченої ради бажаючі мали змогу поспілкуватись на важливі теми, намітити нові цілі та плани.