Відбулося засідання обласного штабу з організації та проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)



29 квітня 2021 року в Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації відбулося засідання обласного штабу з організації та проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») під головуванням  заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Катерини Безгинської.

«Проведення гри «Сокіл» («Джура») має на меті виховання громадян-патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України як високоморальних особистостей, які зберігають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства. Але уже другий рік поспіль ситуація з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 не дозволяє нам повноцінно працювати та здійснювати освітній процес, у тому числі і проводити ІІ (обласний) етап Гри. Існують певні ризики, тому нам необхідно вирішити, в якому форматі  ми будемо проводити захід цьогоріч», – зазначила голова штабу.

Юрій Стецюк, директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації ознайомив присутніх із ситуацією з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 у закладах освіти області та запропонував розглянути можливість проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Луганській області в 2021 році в дистанційному форматі.

Про стан впровадження Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Луганській області доповіла Сідєльнікова Тетяна, директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Члени штабу обговорили  Програму та Умови проведення ІІ (обласного) етапу Гри в 2021 році для середньої та старшої вікових груп та ухвалили рішення щодо проведення заходу в дистанційному та онлайн форматах у період з 24 по 28 травня 2021 року.