Відбулося засідання оргкомітету з організації та проведення ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2022/2023 навчальному році



22 березня 2023 року у форматі онлайн проведено засідання оргкомітету з організації та проведення ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2022/2023 навчальному році в Луганській області, на якому затверджено Програму Гри для трьох вікових груп.

Членів оргкомітету привітала Катерина Безгинська, заступник голови обласної військової адміністрації, яка повідомила, що у грудні 2022 року був прийнятий Закон України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності» та відзначила роль у його реалізації Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). «Організація і проведення гри у воєнний час – це новий виклик і для  педагогів, і для учнівської молоді. Але наші заклади позашкільної освіти знаходять нові форми проведення обласних масових заходів і завжди були лідерами національно-патріотичного виховання», відзначила пані Катерина.

Юрій Стецюк, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, підкреслив, що не дивлячись на складні умови, Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гру «Сокіл» («Джура») продовжує впроваджуватися у закладах освіти Луганської області у 2022/2023 навчальному році, у рамках гри проводяться різноманітні заходи на рівні громад та на обласному етапі.

Під час засідання були запропоновані кандидатури членів суддівської колегії ІІ етапу гри.

Члени оргкомітету одноголосно підтримали пропозиції щодо проведення заходу.

Олена Стеценко, керівник відокремленого підрозділу громадської організації «Громадянський корпус» у Луганській області, член оргкомітету, ініціаторка акції «Прапори Перемоги», передала Луганському обласному центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства прапор України. Символічним стало те, що прапор передали разом з директоркою Долинського ліцею № 7 Івано-Франківської області Наталією Медвідь, оскільки це перший заклад освіти України, в якому майже ще за рік до проголошення Незалежності 6 жовтня 1990 року був гордо піднятий над новозбудованим храмом науки синьо-жовтий стяг.

Дякуємо колегам!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!