Відбулося одне з найбільш популярних тестувань – ЗНО з математики двох рівнів



Сьогодні, 28 травня 2021 року, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з математики.

В області функціонувало 8 пунктів проведення ЗНО з математики (рівень стандарту), на яких було створено 76 аудиторій. Проведення ЗНО забезпечувало 211 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пункту. Всі вони пройшли навчання та інструктаж.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з математики (рівень стандарту) зареєструвалось 1048 учасників, з них 128 осіб взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 12,2 % від загальної кількості зареєстрованих. Тест рівня стандарту обрали учасники ЗНО, які не планують вступати до закладів вищої освіти, та обрали математику для складання державної підсумкової атестації.

Учасники тестування, які планують вступати до закладів освіти або які вивчали математику на профільному рівні, складатимуть тест з математики профільного рівня. Для таких 4613 учасників було створено 21 пункт тестування та підготовлено 316 аудиторій. Безпосередню участь у тестуванні взяли 3847 учасників, що складає 83,4 % від загальної кількості зареєстрованих.

Пункти проведення ЗНО з математики функціонували у мм. Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Біловодську, Новоайдарі, Сватовому та Станиці Луганській.

Всі пункти з метою створення безпечних умов, що повністю відповідають протиепідемічним вимогам, оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами.

Допуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з ознаками ГРЗ не виявлено.

Зовнішнє незалежне оцінювання з математики розпочалось об 11 годині. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 28.05.2021 року № 93 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів). За результатами проведення загального контролю трьох учасників було позбавлено права продовжувати роботу з тестовими завданнями у зв’язку з порушенням ними процедури ЗНО (наявністю мобільного телефону, флеш-накопичувача).

Сертифікаційна робота рівня стандарту складалася з 28 завдань різних форм, на виконання яких було відведено 150 хвилин. Під час визначення результатів учасники цього тестування отримають лише оцінку державної підсумкової атестації з математики за шкалою 1-12 балів. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту рівня стандарту, дорівнює 50 балам.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з математики профільного рівня в 2021 році складався з 34 завдань різних форм, на виконання яких учасникам було відведено 210 хвилин.

Результат виконання завдань усього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, дорівнює 67 балам.

Результати ЗНО з математики будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників 22 червня 2021 року. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації випускників.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з математики відбудеться 7 липня.

Нагадуємо, що 1 червня 2021 року відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Тест з української мови і літератури обрали 4066 учасників, тест з української мови – 1727 учасників. Пункти проведення ЗНО з української мови і літератури створено в мм.  Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Біловодську, Новоайдарі, Сватовому та Станиці Луганській.