ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ РАДИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ



З 01 січня 2016 року вступив у дію Закон «Про державний бюджет України на 2016 рік», статтею 27 цього закону передбачено  передачу видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах міст обласного підпорядкування на фінансування до місцевих бюджетів, інших – до відповідних обласних бюджетів, а також передачу з державної у комунальну власність відповідних установ, закладів та організацій.

В Луганській області сьогодні функціонує 26 ПТНЗ, 13 з яких фінансуються з обласного бюджету, 5 закладів  – з бюджету м. Лисичанська , 4 заклади – з бюджету м.Сєвєродонецька , фінансування чотирьох закладів міста Рубіжне повинно було здійснюватися з міського бюджету, але Рубіжанська міська рада не внесла зміни до бюджету 2016 року, тому ПТНЗ Рубіжного фінансувались виключно за рахунок субвенції з обласного бюджету та стабілізаційної дотації.

Таким чином, через відсутність державного фінансування державне замовлення на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах в 2016 році  також відсутнє.

Для подальшого функціонування професійно-технічних закладів області розпорядженням голови Луганської обласної  державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Гарбуза Ю.Г. від 17червня 2016 року № 336 було створено регіональну раду професійної освіти під головуванням заступника голови Лішик О.П.

До складу ради увійшли представники органів місцевого самоврядування міст обласного значення, департаментів освіти і науки, фінансів, економічного розвитку, торгівлі та туризму,  регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження, соціального захисту населення, Навчально-методичного центру професійної освіти у Луганській області, Луганського обласного центру зайнятості, керівники професійно-технічних навчальних закладів області.

Засідання ради вперше відбулось 30 червня 2016 року. На ньому було розглянуто розроблений Департаментом освіти і науки порядок формування обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах та пропозиції всіх професійно-технічних навчальних закладів області на 2016 рік.

Рішенням ради прийнято переглянути надані закладами професійної освіти пропозиції та погодити їх з органами фінансового забезпечення облдержадміністрації та міських рад до 15 липня 2016 року.