Відбулося подвійне свято у комунальному закладі «Сєвєродонецька обласна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів»



19 грудня у комунальному закладі «Сєвєродонецька обласна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» відбулося подвійне свято: день Святого Миколи співпав із 60-річчям від дня заснування школи-інтернату.

На урочистостях панувала позитивна атмосфера та відчувалось хвилювання вихованців.

Привітати педагогічний колектив та дітей зі святами  завітали директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк, митрополит Никодим і духовенство, а також керівники державних установ, підприємств, фірм, банків, юстиції, національної поліції, прокуратури, митної служби, пенсійного фонду, соціальних служб, керівники закладів освіти, колишні працівники і випускники школи та багато інших гостей.

Виступив перед присутніми директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк, який наголосив, що школа – це не тільки стіни, насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Привітав зі святом і вручив грамоти та листи подяки педагогічним працівникам за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов`язків, високий професіоналізм.

Директор закладу освіти Олена Легостаєва розповіла присутнім про історію становлення школи та здобутки, яких вдалося досягнути педагогічному колективу за 60 років.

Творчими номерами привітали родину школи-інтернату колективи Палацу культури «Хімік». Працівники школи-інтернату виконали гімн школи «Сповідь педагога».

Це було свято зустрічей, свято спогадів, під час якого у багатьох присутніх гостей в очах бриніли сльози. Адже кожен згадував своє життя, дитинство, молодість, яке розпочалося саме тут, у школі-інтернаті. Ніби з подивом, але й водночас із сумом  було відзначено, що певний рубіж пройдено. А вчителі, яким довелося виступати на святі говорили,  що вдячні Богу за пройдений життєвий шлях,  за те,  що весь цей час лінії їхнього життя були тісно переплетені з мелодією  шкільних дзвінків, яких вже  й не злічити.

В цей день було багато пісень, спогадів: згадували історію школи, її перших вчителів і випускників. Це була не просто зустріч, це було свято, наповнене радістю, теплотою, любов’ю. Малиновий передзвін прожитих років у школі звучав не лише в пам’яті, а і в серці кожного присутнього.