Відбулося 13 засідання Регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти



25 червня 2020 року в Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації в режимі вебконференції відбулося 13 засідання Регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти.

Вітаючи оновлений склад Ради другого скликання, заступник голови облдержадміністрації, голова Ради Катерина Безгинська наголосила, що від спільного розуміння реальних потреб регіону в робітничих кадрах, практичного, виваженого підходу до витрачання бюджетних коштів на їх підготовку залежить, зрештою, поступове зміцнення трудового потенціалу Луганщини, майбутній розвиток промисловості та підприємництва нашого краю, рівень добробуту його жителів.

Під час засідання другим заступником голови Ради обрано Лєбєдєва Сергія, директора департаменту з управління персоналом та соціальних питань ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот», секретарем ради обрали Артюшенка Володимира, директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області.   

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, заступник голови Ради Юрій Стецюк доповів про обсяги регіонального замовлення на підготовку фахівців та кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти Луганської області в 2020 році, які були затверджені одноголосно.

Члени ради були ознайомлені зі змінами, внесеними згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10.06.2020 р. N 656-р до розпорядження Кабінету Міністрів України  від 14 грудня 2016 N 994-р, яким були схвалені Методичні рекомендації щодо формування та розміщення регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

Директор Департаменту фінансів Тетяна Анікієва запропонувала присутнім ознайомитися з новим графіком затвердження обсягів регіонального замовлення на підготовку фахівців та кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти Луганської області.

Наприкінці зустрічі Катерина Безгинська подякувала присутнім за плідну роботу та привітала учасників вебконференції з прийдешніми святами – Днем Конституції України та Днем молоді.