Відкриття Всеукраїнської школи з філософії



15 вересня 2017 року розпочалась Всеукраїнська школа з філософії на базі відпочинку  «Сосновий бір» біля м. Кремінна – в мальовничому краю лісів, озер, річок Красна і Сіверський Донець, а ще – ланів без краю і кінця, яку проводить Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Департаментом освіти і науки Луганської облдержадміністрації. Школа об’єднала  21  учня   8 –11  класів загальноосвітніх навчальних закладів України – членів Малої академії наук.

Метою школи з філософії  Національного центру «Мала академія наук України» є формування навичок філософування учнівської молоді шляхом застосування методики «Філософія для дітей» та поглиблення знань з історії європейської та української філософії через призму вивчення феномену діалогу.

На урочистій церемонії відкриття заходу школярів привітали: методист Національного центру «Мала академія наук України» Кравченко Юлія Миколаївна, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Жукова Наталія Василівна, директор комунального закладу «Луганська обласна академія наук учнівської молоді» Бардаш Олена Юріївна, начальник відділу освіти Кремінської райдержадміністрації Кременчуцький Анатолій Михайлович. Двадцять один учасник школи з Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Полтавської та Сумської областей  України будуть навчатися мислити, формулювати думки, ставити запитання, аргументувати свою думку, шукати гіпотези, перевіряти і переглядати їх, формувати нове знання. Все це вони зроблять під  керівництвом  професіоналів: методистів Національного центру «Мала академія наук України» Кравченко Ю. М. та Кирилюк Л.В., викладача української мови з Донецької області Кулініч О.М.

Для слухачів Всеукраїнської школи будуть організовані екскурсії до Кремінського районного краєзнавчого музею, школи верхової їзди, до пам’ятки природи “Дубовий гай” (пройдуть екологічними стежками). Мальовнича місцевість, гостинність і чудова атмосфера стануть  найкращими мотиваціями. Заняття у школі з філософії  – це важливий етап підготовки учнів до вміння брати і ділитися інформацією, креативити, прагнути для нових відкриттів.

Усі заходи спрямовані на об’єднання дітей з різних куточків України  у велику сімˈю! Побажаємо успіхів у навчанні та творчого натхнення юним науковцям.