Відкриття навчально-практичного центру з професії «Слюсар» у ДНЗ «Сєвєродонецьке вище професійне училище»



20 листопада 2019 року у Державному навчальному закладі «Сєвєродонецьке вище професійне училище» відбулося урочисте відкриття нового навчально-практичного центру з професії «Слюсар-ремонтник. Слюсар механоскладальних робіт. Слюсар-інструментальник. Слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування». Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.04.2019 р. № 302 «Деякі питання використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів у 2019 році» ДНЗ «Сєвєродонецьке вище професійне училище» було виділено 266 тис. грн з державного та 390 тис. грн з обласного бюджетів на створення навчально-практичного центру саме для підготовки автослюсарів.

На урочистостях були присутні заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк, заступник директора Департаменту, начальник управління дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти Тетяна Ткачова, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко, виконуючий обов’язки міського голови Сєвєродонецької міської ради Вячеслав Ткачук, завідуюча організаційно-масовим відділом профспілкового комітету профспілкової організації Приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» Тетяна Лісовська, приватні підприємці, здобувачі освіти училища.

Катерина Безгинська привітала всіх присутніх з відкриттям нового навчально-практичного центру та зауважила на важливому значенні забезпечення регіонального ринку праці висококваліфікованими робітничими кадрами.

Юрій Стецюк відзначив наполегливу організаційну роботу колективу та адміністрації закладу з відкриття центру та поставив нову задачу – здійснити належні заходи для організації на базі відкритого навчально-практичного центру навчальної майстерні та розпочати стажування майстрів виробничого навчання, педагогів професійного навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки.

Директор училища Юрій Кузьмінов розповів гостям та учасникам заходу про можливості навчально-практичного центру, зазначивши, що він відкриває нові перспективи для закладу освіти та висдовив подяку Міністерству освіти і науки України та Луганській облдержадміністрації за допомогу у придбанні сучасного обладнання, яке дасть можливість нашій молоді здобути якісну, конкурентоспроможну освіту, що в подальшому допоможе реалізувати себе, а роботодавцям – отримати кваліфікованого робітника.