Відкриття навчально-практичного центру в м. Рубіжному – крок до реформи професійної освіти Луганщини



15 листопада 2017 року в Рубіжанському професійному хіміко-технологічному ліцеї  відбулось урочисте відкриття навчально-практичного центру з професії «Швачка. Кравець. Закрійник».

Для створення навчально-практичного центру з державного бюджету було виділено 330,0 тис. гривень, які були витрачені на придбання сучасного швейного обладнання для якісної підготовки кваліфікованих робітничих кадрів.

На урочистому відкритті центру були присутні почесні гості: директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Стецюк Юрій Вікторович, заступник директора департаменту, начальник управління освіти та науки Ткачова Т.М., начальник відділу професійної освіти та науки Поскрякова Т.М., генеральний директор ТОВ НВП «Зоря» Чернецов О.І., директор ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура» Місюренко Г.В.

Після концертної програми для гостей та учасників було проведено святкову церемонію відкриття центру: перерізання стрічки до сучасної швейної майстерні ліцею, знайомство з обладнанням та його можливостями, виробами готової швейної продукції.

Стецюк Ю.В. в урочистій промові відзначив високий рівень організації підготовки з відкриття центру й подякував директору ліцею Гаврилюку І.С. за проведену роботу.

Чернецов О.І. відзначив, що обладнання, яким оснащено центр, дозволяє створити умови, наближені до сучасного швейного виробництва. Відкриття таких навчально-практичних центрів, за його словами, сприятиме й появі в регіоні нових підприємств швейної галузі, що в цілому позитивно впливатиме на розвиток та зростання економіки Луганської області.

Навчально-практичний  центр передбачає професійний розвиток майстрів виробничого навчання, викладачів спецдисциплін, учнів, підвищення рівня їх кваліфікації, а також дає можливість проводити перепідготовку  незайнятого населення за професією «Швачка. Кравець. Закрійник», що є однією із затребуваних на регіональному та всеукраїнському ринку праці.