Від’їзд делегації учнів Луганської області до Литви



 У рамках Міжнародного литовсько-українського проекту «На шляху до змін» група учнів Луганської області 30 вересня 2017 року  вирушила до Литви (м. Вільнюс).

Литовсько-українській проект реалізується в навчальних закладах Луганщини вже другий рік поспіль за сприяння Луганської обласної державної адміністрації й Департаменту освіти і науки ЛОДА (директор – Юрій Стецюк). Організаторами є Центр дітей та молоді Литви (м. Вільнюс), Український державний центр позашкільної освіти (м. Київ) і Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (координатор – Ольга Касьянова, проректор Луганського ОІППО). Проект фінансується Фондом співробітництва з розвитку та підтримки демократії при Міністерстві закордонних справ Литовської республіки.

Учасники проекту спрямовують зусилля на здійснення змін в освітньому середовищі шкіл з урахуванням досвіду й практики європейських країн, поширення ідей активного громадянства та підтримку бажання педагогів і молоді ініціювати позитивні зміни.

До складу делегації (керівник – Надія Лисенко, методист Луганського ОІППО) увійшли учні чотирьох навчальних закладів Луганської області: Гірської багатопрофільної гімназії Попаснянської районної ради, КЗ «Лисичанська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 12 Лисичанської міської ради», Рубіжанської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 2 Рубіжанської міської ради та Чмирівського НВК «Школа І ступеня – гімназія» Чмирівської сільської ради Старобільського району.

Привітати учнів перед відʼїздом та налаштувати на успішну взаємодію з нашими литовськими друзями приїхала заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфер Ольга Лішик, яка завжди щиро підтримує освітян Луганщини в усіх міжнародних і вітчизняних проектах.

Програма поїздки до м. Вільнюс передбачає відвідування Міністерства закордонних справ, екскурсії Сеймом Литви, Державним Вільнюським університетом, гімназіями Биржишки та Жемінос, зустрічі з відомими політичними, громадськими діячами та з прогресивною литовської молоддю тощо.

Бажаємо нашим учням незабутнього, насиченого, цікавого та корисного відпочинку!