Візит представників Міністерства освіти і науки України до Луганської області



Україна приєдналася до Декларації про безпеку шкіл (Safe Schools Declaration) та стала сотою країною, що підтримала положення цього документа.

Декларація містить низку зобов’язань щодо попередження і реагування на напади та використання закладів освіти у військових цілях у період збройного конфлікту.

Важливим аспектом приєднання до Декларації є відновлення освітньої інфраструктури, забезпечення психологічної реабілітації учнів, батьків і вчителів, сприяння проведенню тренінгів з безпеки та охорони здоров’я тощо.

16 січня 2020 року у рамках проведення широкомасштабного аудиту дистанційної освіти за підтримки донорів для подальшої уніфікації Декларації, покращення стандартів та якості освіти до Луганської області завітали представники Міністерства освіти і науки України та UNICEF, які взяли участь у роботі фокус-груп з залученням учнів 9 класів та педагогічних працівників в двох закладах загальної середньої освіти м. Сєвєродонецьк:

  • Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 м. Сєвєродонецька Луганської області (час проведення фокус груп з 10.00 до 12.00);
  • Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 міста Сєвєродонецька Луганської області (час проведення фокус груп з 12.00 до 14.00).

Інформація, що була отримана під час проведення фокус-груп, в подальшому буде використана в комунікації з міжнародними партнерами для оформлення домовленостей про співпрацю у вищезазначеному напрямку.