Візит Надзвичайного та Повноважного посла Японії в Україні пана Шігекі Сумі до Попаснянського району



5 листопада до Троїцької філії Опорного навчального закладу «Попаснянська ЗОШ № 1», завідуюча філії Верцанова Марина Ігорівна, завітала делегація із Японії: Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі та керівник економічного відділу пані Ріцуко Іноуе. Зустріч відбулася в рамках реалізації проекту щодо підтримки закладів освіти, які постраждали в період воєнних дій на Донбасі. Проект впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Делегацію зустрічали з хлібом учні та колектив Троїцької філії, голова Попаснянської ВЦА Сергій Шакун, заступник директора Департаменту освіти і науки Луганської ВЦА Тетяна Ткачова, заступник начальника відділу освіти Валентина Шулік, заступник начальника управління зовнішніх зносин Луганської ВЦА Валентина Колесник.

Завідуюча філії Марина Верцанова ознайомила всіх присутніх з результатами ремонту другого поверху будівлі закладу та санітарно-гігієнічних кімнат, проблемами щодо відновлення спортивної зали, яка найбільше постраждала під час обстрілів у 2015 році. Для гостей був проведений захід в рамках Всеукраїнського проекту «Нова українська школа» до якого були залучені і гості. Діти раділи, усміхалися, грали і подарували обереги гостям на згадку про теплу зустріч.

Голова адміністрації Сергій Шакун подякував гостям із Японії та представникам Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримку закладів освіти району та запросив до подальшої співпраці. Відділ освіти Попаснянської РДА висловлює велику подяку щодо підтримки наших закладів освіти.