Військові ліцеїсти у Кремінній відсвяткували День Соборності України




22 січня ліцеїсти Луганського військового ліцею прийняли участь у заходах до 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, змістовно відзначивши День Соборності України  

До цієї дати у ліцеї провели цикл патріотичних заходів .

21 січня у актовій залі ліцею проведена виховна година «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг» під гаслом: «Єдина і неподільна Україна!». Під час заходу ліцеїсти дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

В патріотичному пориві особовий склад ліцею, офіцери та вчителі утворили «живий ланцюг єдності», разом заспівали Гімн України.  Коло ліцеїсти 1 курсу тримали в руках жовті та сині аркуші з усіма областями України – символ єдності та соборності українського народу: “Флешмоб закінчився скандуванням: “Слава Україні! Героям Слава!”.    

З 21 січня у  бібліотеці ліцею відкрилась книжкова виставка  «100-річчя Соборності України». Виставка має за мету поглибити знання молоді про історію творення української державності, познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та  соборністьУкраїни.  На протязі 21 та 22 січня на великій перерві  по радіомережі ліцею доводився інформаційний матеріал, який поглибив знання ліцеїстів про історію творення української державності.