Вітаємо ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» зі 100-річчям з дня заснування!



Луганський національний університет імені Тараса Шевченка – сучасний інноваційний заклад вищої освіти, який у 2021 році відзначає 100-річний ювілей з дня заснування.

Славетний шлях університету розпочався 1 березня 1921 року. Протягом усього часу свого функціонування він був і залишається творцем і фундаментом системи освіти Луганської області та усіх її ланок – дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої та післядипломної.

Важко уявити, скільки тисяч справжніх кваліфікованих фахівців різних спеціальностей випустив університет за ці 100 років, скільки педагогів за цей час поповнили лави працівників закладів освіти у нашій країні та за її межами, скільки нових педагогічних та освітніх інновацій було впроваджено завдяки науковим здобуткам та дослідженням працівників університету, скільки всеукраїнських, міжнародних конкурсів та виставок ними підкорено!

Неодноразово переживши кардинальні зміни суспільно-політичного й економічного ладу та впровадження реформ у системі освіти, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, який з 2014 року вдруге за свою історію працює в умовах вимушеної евакуації, має високі рейтинги за показниками освітньої та наукової діяльності серед вітчизняних вишів.

24 вересня 2021 року у МКУ «Палац культури» в м. Рубіжному відбулися урочистості з нагоди 100-річчя університету, у яких узяли участь заступник голови Офісу Президента України Олексій Дніпров, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, відомі діячі освіти, науки та мистецтва, співробітники університету.

Щиро бажаємо колективу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка успіхів, наукових звершень, міцного здоров’я, миру та душевної злагоди. Нехай ваша інтелектуальна праця щедро дарує вам радість, а Луганщині – нові талановиті покоління українських педагогів та вчених!