Вітаємо з ювілеєм колектив Донбаського державного технічного університету!



13 жовтня 2017 року святкує свій 60-й день народження Донбаський державний технічний університет.

Промисловий злет Луганщини періоду 1950-х років наполегливо вимагав різкого зростання та розширення кадрів вищої інженерної кваліфікації – гірників, металургів, будівельників.  Так відповідно до постанови Ради  Міністрів УРСР в м. Комунарськ (Алчевськ) Луганської області 12 жовтня 1957 року розпочав свою діяльність Донбаський державний технічний університет.

У 2014 році в зв’язку з проведенням антитерористичної операції  університет перемістився до м. Лисичанська та продовжив діяльність  на площах, орендованих у Лисичанського гірничо-індустріального коледжу.

Наразі в ДонДТУ працює 40 кандидатів наук, 13 докторів наук, 6 професорів, навчається 1329 студентів, з яких 1063 є мешканцями Луганської області. Підготовка фахівців здійснюється за напрямками: економіка та підприємництво, менеджмент і адміністрування, інформатика та обчислювальна техніка, гірнича справа, інженерія  за 19-ма спеціальностями.

Із святом з нагоди ювілею колектив університету привітали заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик і директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк, які вручили грамоти й листи подяки облдержадміністрації працівникам закладу та побажли колективу ДонДТУ родинного затишку, міцного здоров’я і довголіття, радості, добра і миру!

Шановні колеги! Департамент освіти і науки облдержадміністрації приєднується до привітань з нагоди ювілею та висловлює впевненість, шо ваша натхненна  праця завжди буде запорукою успіху та подальшого розвитку Донбаського державного технічного університету!