Вічна слава Героям!



20 лютого в Україні відзначили День Героїв Небесної Сотні. У жалобі й піднесенні за горду славу мужніх людей, що захищали честь, права й свободи нації, поминали сотню людських життів і одночасно запалювали сотні вільнолюбних вогників у серцях української молоді. У цей день у професійно-технічних закладах Луганської області відбулися численні заходи з ушанування пам’яті тих, хто загинув на київських вулицях у лютневі дні 2014 року.
Урочисті лінійки, вечори пам’яті й уроки мужності під гаслом «Майдан навіки в серці України» в Лисичанському професійному торгово-кулінарному ліцеї, Попаснянському професійному ліцеї залізничного транспорту, Сєвєродонецькому професійному будівельному ліцеї, Рубіжанському професійному хіміко-технологічному ліцеї відвідали безпосередні учасники тих буремних подій у Києві, громадські активісти та воїни АТО, письменники та історики Луганщини, представники місцевої влади. У хвилині мовчання учні схилили голови перед подвигом тих, хто не побоявся снайперських куль і стояв за волю до смерті. Палахкотіли животрепетним вогнем жалобні лампадки, лунали патріотичні вірші, книжкові експозиції та фотовиставки «Герої у пам’яті – біль у серці» прикрашали живі квіти – у закладах професійно-технічної освіти шанували Героїв.
Учні Сєвєродонецького вищого професійного училища та Золотівського професійного ліцею співали журливо-ніжну «Плине Кача», у Старобільську учні професійного ліцею поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим за незалежність України воїнам. Прохолодна й волога зимова сльота не злякала учнів ПТНЗ міста Сєвєродонецька, які взяли участь у обласній акції пам’яті «Небесна Сотня. На сторожі Гідності», що відбулася ввечері 20 лютого на імпровізованому майданчику біля міського Палацу культури в Сєвєродонецьку.
У цей день у Лисичанському професійному ліцеї, Кремінському професійному ліцеї, Білокуракинському професійному аграрному ліцеї для учнів демонстрували художнє й документальне кіно «Небесна Сотня», «Майдан», «Усе палає», присвячене тим пам’ятним подіям 2014-го.
Волю не скорити й не зійти нам з обраного шляху – шляху до правди, європейського майбутнього та єднання України. Пам’ять про тих, хто не схибив на цьому шляху, – вічна, й слава їм – вічна!