В Департаменті освіти і науки облдержадміністрації обговорили підсумки 2016-2017 навчального року



20 червня 2017 року відбулася нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, на якій було обговорено підсумки роботи  управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій у 2016/2017 навчальному році.

У нараді взяли участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ю.В. Стецюк, керівники управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій, спеціалісти відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління освіти і науки Департаменту.

Підбиваючи підсумки 2016-2017 навчального року, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк підкреслив, що одним із найважливіших підсумків навчального року  є успішне проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників 2017 року, яка відбулася за сприяння та координації дій Департаменту освіти і науки, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади. Підсумки ЗНО-2017  повинні стати основою для подальшої роботи органів управління освітою щодо покращення якості освіти випускників шкіл області. Очільник Департаменту також наголосив, що актуальним залишається питання  профілактика вчинення дітьми правопорушень, які залишились без догляду дорослих, особливо у літній період.

Добрим результатом 2016-2017 навчального року стало також відновлення роботи Луганської обласної психолого-медико-педагогічної консультації та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, про перші підсумки роботи яких розповіли  Коган О. В., завідувач Луганською обласною психолого-медико-педагогічною консультацією, та Сідєльнікова Т. В., директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти Н.С. Сагіна  звернула увагу учасників наради на особливості структури нового 2017/2018 навчального року та проблеми функціонування і розвитку мережі опорних загальноосвітніх навчальних закладів, а також оновлення шкільних автопарків.

Спеціалісти відділу дошкільної та загальної середньої освіти Кутєпова О.М., Єрьоменко О.Л., Крупенко О.О. висвітлили питання перебігу зовнішнього незалежного оцінювання та забезпечення своєчасного отримання випускниками документів про освіту, розвитку інклюзивної освіти в області, динаміки розвитку дошкільної освіти в І півріччі поточного року   та перспективи розвитку дошкільної освіти протягом 2017 року, організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року, забезпечення підручниками 1 – 11 класів ЗНЗ.

Заступник Директора Департаменту освіти і науки – начальник управління   освіти і науки  Ткачова Т.М. розповіла про перспективи   співробітництва в рамках Угоди між Луганською та Львівською областями за проектом «Змінимо країну РАЗОМ» .

На нараді також  за участі спеціаліста Департаменту економічного розвитку , торгівлі  та  туризму було обговорено питанння формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад за рахунок ефективного використання коштів субвенції та актуальні питання підготовки інвестиційних проектів.