Розширена нарада з питань організації навчально-виховного процесу та медичного обслуговування вихованців шкіл-інтернатів у 2016/2017 навчальному році



img_110409 вересня 2016 року в Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації під головуванням директора Департаменту Стецюка Юрія Вікторовича відбулася розширена нарада з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності  з питань організації навчально-виховного процесу та медичного обслуговування вихованців у 2016/2017 навчальному році.

До участі у  нараді були запрошені начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Раїса Василівна, директор Луганського обласного  Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Єрьоменко Ірина Володимирівна, головний спеціаліст  відділу організаційної роботи стаціонарних установ внутрішнього аудиту Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Батюк Олег Миколайович, головний   лікар  Луганського обласного протитуберкульозного диспансеру Нужний Роман Андрійович, лікар-психіатр та лікар-офтальмолог  Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, головні бухгалтери та лікарі шкіл-інтернатів.                                                      img_1085img_1113img_1127img_1133img_1134У роботі розширеної наради взяла участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери  Лішик Ольга Петрівна.

У своєму виступі Ольга Петрівна зосередила увагу учасників наради на виконанні нормативних документів, що регламентують роботу з дітьми, які потребують особливої уваги. Вона зазначила, що у країні, як і в усьому світі, відбувається процес оптимізації мережі навчальних закладів. З метою забезпечення довгострокового планування розвитку освіти в  Луганській області необхідно формувати систему інтернатних навчальних закладів так, щоб вона відповідала наданню високоякісних освітніх послуг кожній дитині.

Спілкуючись під час заходу з освітянами, заступник голови облдержадміністрації розповіла про основні положення концепції Нової української школи, зокрема, про ключові компетентності для життя та педагогіку партнерства.

Підводячи підсумки роботи за 2015/2016 навчальний рік та ставлячи задачі на 2016/2017 навчальний рік директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Стецюк Юрій Вікторович  наголосив на тому, що  зміни в системі освіти мають бути прийняті у колі освітян. «Саме тому дуже  важливо почути ваші думки, ваші застереження, ваші пропозиції. Нам необхідно ретельно й детально опрацювати зміни, на які вже давно чекають наші навчальні заклади, у тому числі заклади освіти обласної комунальної власності», – закликав Ю.В.Стецюк.

img_1090

Під час проведення наради  всі запрошені обговорили питання захисту прав та законних інтересів  вихованців шкіл-інтернатнів, їх медичного обстеження, обговорили проблеми комплектування інтернатних закладів.

Розширена нарада пройшла у діловій, конструктивній обстановці. За підсумками наради заступником голови облдержадміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери надані протокольні доручення щодо  організації навчально-виховного процесу та медичного обслуговування вихованців закладів освіти обласної комунальної власності.