В контрольованій частині Луганщини учні отримають документи про освіту держзразка



Підготовча робота із замовлення документів розпочалася.

Замовлення та виготовлення документів про освіту державного зразка – кропітка й суспільно важлива діяльність. Українці частіше за все мають справу з матеріальним результатом такої діяльності, а саме з пластиковою карткою документу про освіту, яка уможливлює подальше навчання або працевлаштування особи.

Збір особистої інформації, занесення її до спеціальної бази, убезпечення від фальшування – це та інше робитимуть спеціалісти Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, педагоги та співробітники системи освіти Луганщини, щоб учні на контрольованій українською владою території отримали документи про освіту держзразка.

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Луганської обласної держадміністрації № 75с від 05.12.2014 р. на базі Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти створено регіональний вузол ІВС «Освіта». ІВС «Освіта» – це інформаційно-виробнича система інформаційного та документарного забезпечення установ і громадян України в галузі освіти. В основу розробки й упровадження ІВС «ОСВІТА» покладений спосіб маркування й ідентифікації документів у галузі освіти як інформації, що міститься в централізованому банку даних і частково відтворена на пластиковій картці документа.

4 лютого 2015 року в м. Сєвєродонецьку Луганської області на базі ДНЗ «Сєвєродонецьке ВПУ» відбувся семінар-тренінг для представників місцевих органів освіти та професійно-технічних навчальних закладів, відповідальних за замовлення документів державного зразка про освіту.

На семінарі розглянуто питання організації роботи та повноваження регіонального вузла обробки інформації в ІВС «Освіта», створеного на базі Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; порядку замовлення, видачі та обліку документів про освіту державного зразка; роботи з програмним забезпеченням Edukation, призначеним для створення бази даних анкет учнів навчальних закладів разом з їх фотографіями, формування замовлень на виготовлення документів про освіту, учнівських квитків державного зразка, та передачі їх у вигляді пакетів до регіонального вузла збору даних в ІВС «Освіта» для подальшої обробки.

Завдяки семінару особи, відповідальні за замовлення документів державного зразка про освіту, поглибили знання з теми, отримали відповіді на хвилюючі питання та вдосконалили професійні навички.