В Україні стартував заключний етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів



Щорічно на час весняних канікул сотні учнів – переможців обласних інтелектуальних змагань їдуть у різні міста нашої країни для участі в ІV заключному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів.

У 2017 році юних інтелектуалів будуть гостинно зустрічати в усіх регіонах України:  Київ (олімпіада з російської мови) та Біла Церква (українська мова і література), Івано-Франківськ (англійська мова) і Херсон (німецька та французька мови), Житомир (правознавство) та Черкаси (історія), Львів (економіка) і Кропивницький (географія), Луцьк (біологія) та Ужгород (екологія), Одеса (астрономія) і Кривій Ріг (фізика), Чернігів (математика) та Чернівці (хімія), Рівне (інформатика) і Суми (інформаційні технології), Полтава (олімпіада із трудового навчання).

До складу команд учнів-олімпійців Луганської області увійшло 53 учні, які представляють навчальні заклади міст Сєвєродонецька (32 учасники), Лисичанська (6), Рубіжного (3), Старобільського (4), Сватівського (3), Біловодського та Марківського (по 2 учасники), Попаснянського районів (1 учасник).

Найбільша кількість учасників від області представлена на всеукраїнських олімпіадах з фізики та хімії (по 6 учасників), трудового навчання (5 учасників).

У 2016 році учні нашого регіону посіли 11 призових місць на всеукраїнських олімпіадах з фізики (2), астрономії, хімії, географії, екології, історії, правознавства, трудового навчання, інформаційних технологій та української мови і літератури. Це є найкращим результатом для цієї частини області за всю історію олімпіад на Луганщині.

До складу команд увійшло два учні, які вже є дворазовими переможцями всеукраїнських олімпіад: вихованці Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею Богдан Водяник та Артур Касимов.

Для якісної підготовки учнів регіону до заключних етапів усеукраїнських інтелектуальних змагань у Луганському ОІППО протягом лютого – березня 2017 року були проведені тренувальні збори. Лекції та семінари, експериментально-практичні роботи, диктанти й ділові ігри, задачі з підвищеним рівнем складності мають сприяти успішному виступу  олімпіадників – луганців у змаганнях цього річ.

Всеукраїнські олімпіади триватимуть до 08 квітня 2017 року. Побажаємо нашим учням перемог на Всеукраїнських олімпіадах!