Далівці закінчили чергову Зимову школу



Студенти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відвідали ІІ Зимову школу лідерства, соціального підприємництва, управління неприбутковими організаціями та ділової англійської мови, що проходила у Києві. Організаторами програми були Kennan Institute Kyiv Office, Посольство США в Україні, Fulbright Ukraine, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту Української ініціативи зміцнення громадської довіри (UCBI).

Цього разу наш університет мали нагоду представити 12 студентів різних факультетів та спеціальностей, а саме: Микита Грошевий, Павло Стельмах, Микита Артюшенко, Ольга Нікітіна (юридичний факультет), Олексій Семенченко, Дар’я Стаценко (факультет гуманітарних наук, психології та педагогіки), Дар’я Кобілева, Валерія Бутко, Рената Мехрабова, Ганна Мініна (інститут міжнародних відносин), Анастасія Волкова (інститут економіки та управління) та Олександр Акбаров (факультет інформаційних технологій та електроніки).

Метою тижневої програми було зібрати найкращих студентів України для вивчення способів уникнення конфліктів, підвищення їхнього лідерського потенціалу та розвитку необхідних навичок для покращення рівня публічного спілкування, а також відвідання семінарів та дискусій у сфері соціального підприємництва, створення бізнес- і громадських стартапів. Програма передбачала лекції, семінари, тренінги, майстер-класи від провідних дослідників, викладачів та громадських діячів з України і США. Було проведено багато різноманітних лекцій починаючи з теми “Проектний менеджмент: від ідеї до реалізації” Олени Чуйко та закінчуючи лекцією Юрія Мацієвського на тему “Врегулювання конфліктів”.

Кожна з лекцій підштовхувала до роздумів, вносила щось нове в світосприйняття студентів, а тренінги допомагали їм навчатися працювати в команді і не тільки говорити, а ще й почати слухати одне одного і дослухатися. Окрім цього була проведена культурна частина заходу – візит до Art Ukraine Gallery на виставку “Рай-музей”, де далівці зустрілися з відомим українським художником Олегом Тістолом.

В останній день студенти побували на екскурсії у Верховній Раді і зустрілися з народними депутатами України Ганною Гопко та Остапом Єднаком, які пообіцяли підтримувати студентські ініціативи та розвивати молодіжний рух.  Від цих зустрічей у студентів залишилось багато яскравих вражень, як і від самої Зимової школи.

“Участь далівців у цій школі почалась ще влітку 2016 року. Я відвідала усі три школи: Літню, І Зимову та ІІ Зимову. Перший раз нас поїхало лише дві людини, другий — п’ятеро, а зараз далівців вже було дванадцять! Це неймовірно надихає та приємно вражає, що наші студенти почали брати участь у подібних проектах, що вони стають свідомими громадянами своєї країни та активними студентами СНУ ім. В.Даля. Я сподіваюсь, що ця тенденція буде тільки набирати обертів, бо завдяки цьому ми можемо не тільки мріяти, але й творити світле майбутнє” – прокоментувала цей захід Рената Мехрабова.