Два університети Луганщини стали учасниками пілотного проєкту МОН України



Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 09.02.2021 № 151 Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля та Луганський національний університет імені Тараса Шевченка визначено учасниками пілотного проєкту щодо безоплатного навчання осіб з тимчасово окупованих територій на підготовчих курсах з наступним вступом на навчання до закладів вищої освіти.

У методичних рекомендаціях щодо впровадження пілотного проєкту упродовж 2021 – 2022 років визначено, що обов’язковими для підготовки навчальними дисциплінами є українська мова та література, історія України, математика; додатковими – на вибір закладу вищої освіти.

Слухачами на підготовчі курси будуть зараховувати без складання іспитів громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які іммігрували до України на постійне проживання до квітня 2014 року та завершили навчання в закладах загальної середньої освіти на непідконтрольній території після квітня 2014 року.

Заняття на підготовчих курсах проходитимуть за денною формою (з лютого по травень 2021 року навчання може проводитися за дистанційною або змішаною залежно від епідеміологічної ситуації в регіоні та відповідно до можливостей слухачів).

Перелік документів для зарахування на курси та інші організаційні питання також визначені наказом МОН, який пропонуємо завантажити за посиланням https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-zaprovadzhennya-pilotnogo-proyektu-pidgotovchih-kursiv