Делегація учнівської молоді повернулась зі Всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну з перемогою



З 05 по 07 жовтня 2021 року Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України (НЕНЦУМ) провів Всеукраїнський конкурс з флористики та фітодизайну. Цього року конкурс був присвячений 30-й річниці Незалежності України. Тема конкурсу — «Україна починається з тебе!».

 Всеукраїнський конкурс з флористики та фітодизайну – це можливість юним флористам поділитися своєю майстерністю та талантом. Учасники конкурсу кожного року створюють неповторну красу, використовуючи колір, форму, фактуру природних та декоративних матеріалів. Сила їх бажання творити прекрасне власними руками нікого не залишає байдужим, працюють вони дуже завзято та натхненно.

На перший етап конкурсу надійшло чимало проєктів, але у фінал потрапили лише ті, що вирізнялися своєю оригінальністю та креативністю.

До фіналу конкурсу потрапив і проєкт вихованців гуртка «Юні лісівники» Луганського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

 В м. Києві, на території НЕНЦУМ, виховаці гуртка, разом зі своїм керівником Оксаною Матвієвською, створили зелений терикон, використовуючи природний матеріал, зібраний саме на Луганщині: мох, шишки, гілки дерев, сушені квіти та інше.

За підсумками роботи журі команда Луганського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді з флористичною скульптурою  ,,Світанкова країна” посіла ІІІ місце і була нагороджена дипломом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Учасники конкурсу мали змогу не лише поділитися власним досвідом, та позмагатися за перемогу, а і самим здобути нові знання, вміння та навички. Для них було проведено майстер-клас з флористики «Створення букету за національно-патріотичною тематикою та етно-букетів (в українському стилі)» Кабальською Ольгою, провідним флористом з Академії флористики Наталії Агеєвої. Також майстер-клас з флористики та фітодизайну для учасників конкурсу провели Колісніченко Олена Валеріївна, завідувачка кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну та Піхало Олеся Віталіївна, доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Щиро вітаємо вихованців Луганського обласного центру еколого-натуралістичної творчості з чудовим результатом! Бажаємо незмінного натхнення і нових перемог!