День вишиванки у Луганському обласному військовому ліцеї



 

18 травня українці вже традиційно святкують День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане  сприяти культурному відродженню всього українського народу. Цей День відзначають  не тільки в Україні, але й за її межами. Ліцеїсти Луганського військового ліцею  також приєднались до участі у заходах, присвячених до цього дня.

Дрес-кодом для вчителів на протязі дня була  вишиванка.

Ранкове святкове шикування з підйомом Державного Прапора України та виконанням Державного Гімну України відбувалось не тільки у військовому однострої. Група ліцеїстів 1 курсу була одягнута у святковий український одяг, головним елементом якого була саме вишиванка. У бібліотеці ліцею була відкрита книжкова виставка « Вишивана Україна».

Флешмоб ліцеїстів 1 курсу « Червона рута» був яскравим підтвердженням того, що Луганські кадети – справжні українці , які налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Виховні заходи протягом дня довели ліцеїстам, що вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією, вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід, як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.