День дошкілля на Сватівщині



5У Сватівському районі здійснюється цілеспрямована робота з розвитку дошкільної освіти відповідно до вимог Закону України «Про дошкільну освіту» та з метою реалізації Районної цільової програми розвитку дошкільної освіти на 2012-2017 роки, затвердженої рішенням районної ради від 29.02.2012 за №13/8. Зроблено все для того, щоб не тільки зберегти мережу дошкільних навчальних закладів, але й розширити її, збільшити контингент їх вихованців.

За доброю традицією наприкінці вересня з метою підняття престижності працівників у сфері дошкільної освіти проводиться Тиждень дошкілля Сватівщини та відзначається Всеукраїнський День дошкілля. У фойє Сватівської районної ради районним методичним кабінетом оформлено фотовиставку «Сучасний дитячий садок». Оригінальні, змістовні, цікаві світлини розповідають про першу освітянську ланку району.

1   4dscn9677_12 23 вересня відбулися урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня дошкілля, які вперше пройшли не в районному центрі, а в с.Коломийчиха. В першій частині заходу відбулася екскурсія соціальними об’єктами Коломийчиської територіальної громади: учасники заходу відвідали комунальний дитячий садок, сільський ФАП, відновлений храм Святої Покрови, шкільний музей Коломийчиської ЗОШ І-ІІІ ступенів та сільський клуб, в якому і пройшла друга частина урочистостей. Дошкільників району привітали Сліпець В.В., голова Сватівської районної ради, Лемешко Г.А., заступник голови Сватівської районної державної адміністрації, Юхновець О.П., начальник відділу освіти, Чуніхіна Н.В., сільський голова. За сумлінну і творчу працю, особливі заслуги в галузі дошкільної освіти району та з нагоди Всеукраїнського Дня дошкілля керівники та педагоги дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» отримали Почесні Грамоти за підписом голів райдержадміністрації та районної ради, Вітальні листи Сватівської ради та Сватівської районної державної адміністрації, Подяки відділу освіти Сватівської райдержадміністрації, Листи подяки та Свідоцтва за участь у Всеукраїнських фахових конкурсах, грошові винагороди від районної організації профспілки працівників освіти. Дошкільний загал щиро вітали вихованці КДНЗ «Калинка» Коломийчиської сільської ради, учні Коломийчиської ЗОШ І-ІІІ ст. та вихователі ДНЗ міста.