День Соборності України в Кремінському районі



Проведення заходів до Дня Соборності України в освітньому просторі Кремінщини здійснювалось під знаком консолідації та незламності українського народу, єдності її представників з різних регіонів.

Особливість Дня Соборності України 22 січня 2017 року у тому, що він є символічним відкриттям Року Української революції 1917-1921 років в Україні.

У навчальних закладах Кремінщини проведені чисельні тематичні, зокрема інформаційні, урочисті, літературні,   інші заходи. Яскравим, зворушливим було проведення онлайн – ланцюга єднання, учасниками якого були представники громад Кремінського району Луганської області та Стрийського району Львівської області. Проект «Змінимо країну разом!» у рамках Угоди про співробітництво між Луганською, Львівською та Тернопільською областями продовжує свою могутню об’єднувальну дію.

Педагогічні, учнівські колективи, громадські організації  опорної Кремінської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів  № 1 Кремінської районної ради Луганської області  та Дулібської гімназії Стрийського району Львівської області виступили ініціаторами створення символічного онлайн – ланцюга єдності.  

Лідерами Центру учнівського спілкування Кремінської загальноосвітньої  школи І  – ІІІ ступенів № 4 Кремінської районної ради Луганської області було запропоновано створити карту України силами всіх учнів школи. Кожен клас отримав завдання зобразити на мапі  певну область нашої країни.

Учні назвали цей проект “Наша країна єдина”. 20 січня 2017 року розпочалася робота над створенням карти. Найменші школярі почали першими. І на карті з’явилася Сумська область .

Протягом всього навчального дня на карті з’явилися всі області нашої Батьківщини. І засяяла карта різними кольорами!

Презентація проекту “Наша країна єдина” Тобі, Україно, мій мужній народе, Складаю я пісню святої свободи. Усі мої сили і душу широку Й життя я віддам до останнього кроку, Аби ти щаслива була, Україно –  Моя Батьківщино! Цими словами розпочалася урочиста лінійка, присвячена Дню Соборності України. Учні школи підготували урочисті слова-вітання, переглянули відеоролик “Молитва за Україну”. Велична і свята, моя ти Україно, Лише тобі карать нас і судить Нам берегти тебе, Соборну і єдину І нам твою історію творить

На лінійці було презентовано проект “Наша країна єдина”, над яким працювали всі учні школи. Карта нашої країни, яскрава і єдина, прикрасила тематичний захід і стала символом єдності всіх українців.

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно! Говорять сьогодні дорослі й малі Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина, Немає такої, як ти, на землі

У Кремінській школі – гімназії відбувся круглих стіл «Країна СХІД – маленька країна, як наша славна Україна» між воїнами 44-ї окремої бригади та офіцерами ЦВС «Лугань» і лідерами учнівської країни СХІД.

У навчальних закладах Кремінського району відбулися такі заходи з цієї нагоди :
 
–         Загальношкільні лінійки « Люблю я землю українську»
–         Конкурс малюнків «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»
–         Тематичні виховні години за темами « Історія  української державності»,« Роль особистості в історії», « Тернистий шлях до  соборності» за участі учасників АТО
–         Тематичні уроки з історії, пов’язані з проголошенням Акта злуки  Української Народної республіки і Західноукраїнської Народної  республіки

Книжкові виставки до Дня Соборності України  «Соборна Україна : від ідеї до життя», «Національно-визвольна боротьба українського народу (1917-1920рр.)»

Конкурс малюнків «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»

На Алеї слави Героїв України міста Кремінної зібралася громадськість, учнівська молодь. Після мітингу на тему «Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна» відбулася молодіжна акція «Ланцюг єднання», під час якої всі присутні, утворивши символічний ланцюг, ствердили цим самим, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети побудови вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.