День Соборності України на Старобільщині



20 січня 2017 року в закладах освіти Старобільського району  відбулися заходи з нагоди  Дня Соборності України.

Так, учні Старобільщини залучилися до обласної патріотичної акції «Разом ми – сила!», покликаної стати поштовхом до встановлення діалогу з мешканцями тимчасово окупованих територій та посилення «народної» дипломатії. З дитячих уст прозвучав головний меседж акції «Ми прагнемо миру! Ми всі – Українці! Ми будемо разом!». Утворені учнями  «живий ланцюг єднання» та  «живе» жовто-синє зображення кордонів нашої держави символізували , що Україна не ділиться на Західну і Східну… бо Україна  – єдина. У неї є і Схід, і Захід, і Північ, і Південь.  В акції взяли участь голова Старобільської райдержадміністрації А.І. Гаркавий, голова Старобільської районної ради М.О. Кулачка, а також представники громадських організацій.  

В закладах освіти  цього ж дня проведено інформаційні хвилини, виховні години, усні журнали, урочисті лінійки,  присвячені відзначенню Дня Соборності  Україні  «Історичне значення Акту злуки українських земель», «З історії української державності», «Соборність – єдність України», «Єдність українського народу – обов’язкова складова успішної сучасної держави»,  «Моя Україна – єдина і неподільна» , «Соборність – єдність України».

У шкільних бібліотеках були презентовані тематичні книжкові виставки «Соборна Україна:  від ідеї до життя», присвячені Дню Соборності та Свободи України.

20 січня о 12:00 годині відбувся сеанс інтернет зв’язку з друзями із Західної України: м. Старобільськ – м. Хмельницький гімназія № 2. Діти взаємно привітали один одного, щиро побажали миру та злагоди.