Державний Прапор – символ нашої свободи, – Юрій Гарбуз



Сьогодні, 23 серпня, біля будівлі Луганської обласної державної адміністрації відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. У заході взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, Командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв, Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та народний депутат України Ярослав Дубневич.

Почесне право підняти Державний Прапор України разом з Командувачем ОС та очільниками двох областей було надане Ярославу Ключці – сину загиблого учасника АТО, нашого співвітчизника, який 25 серпня 2016 року біля м. Мар’їнки Донецької області віддав своє життя за Україну.

Указом Президента від 27 червня 2018 року №189-2018 старшого сержанта Віталія Володимировича Ключку нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Командувач ОС, генерал-лейтенант Сергій Наєв вручив нагороду родині загиблого героя.

«Синьо-жовтий стяг є утвердженням самостійності, соборності України як держави, українського народу як нації. Під синьо-жовтим стягом воїни Об’єднаних сил відбивають атаки російсько-окупаційних військ, стримують повзучу агресію російських збройних сил. Під синьо-жовтим прапором працівники військово-цивільних адміністрацій, керівники органів місцевого самоврядування відновлюють зруйновану інфраструктуру Луганщини та Донеччини, громадяни переходять до мирного життя», – зауважив у вітальному слові Сергій Наєв. Він також наголосив: «Хотів би як Командувач Об’єднаних сил запевнити кожного з вас – Об’єднані сили не допустять війни на Донеччині та Луганщині. Кожен воїн Об’єднаних сил під синьо-жовтим стягом здобуває свою маленьку, але таку потрібну щоденну перемогу над ворогом. Все буде Україна!».

Вітаючи земляків та гостей зі Львівщини з Днем Державного Прапора України, Юрій Гарбуз акцентував на важливості продовження проекту «Змінимо країну разом!», що спрямований на розвиток співпраці між Луганською і Львівською областями.

«Державний Прапор – це символ свободи, безпеки, патріотизму. Його кольори живуть у наших серцях. Мрію про мить, коли синьо-жовтий стяг знову замайорить над усією Україною, і роблю все для її наближення», – зазначив Юрій Гарбуз.

«Від імені Львівської обласної ради прийміть вітання з нинішнім великим днем», – звернувся до присутніх на святі очільник Львівщини Олександр Ганущин. Він повідомив, що на урочистостях у Львові Державний Прапор разом з іншими піднімала дівчинка з Луганщини, донька загиблого героя Мирослава Федорова. «Кожен День незалежності з початку російсько-української війни ми разом з вами піднімаємо український прапор», – додав Олександр Ганущин.