ДЖУРА – 2018. ДЕНЬ ДРУГИЙ



Ранок другого дня обласного етапу гри «Джура» у таборі розпочався ранковою руханкою, яку з учасниками провели тренери-викладачі з легкої атлетики Луганського обласного ліцею-інтернату з фізичної культури і спорту Артем Лукашук, майстер спорту з легкої атлетики, чемпіон України з бігу на 60 м та 100 м і Лідія Матвейчук, кандидат в майстри спорту, чемпіонка України з бігу на 100 м.

Змагальна частина гри почалася з конкурсу «Впоряд». На стройовому плацу комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус ім. Героїв Молодої гвардії» рої демонстрували навички зі стройової підготовки, які складалися з обов’язкової програми, творчого завдання та проходження рою урочистим кроком із виконанням маршової патріотичної пісні. Творче завдання представлялося роями у вигляді злагодженого та чіткого показу різноманітних елементів впоряду у складі рою. Усі учасники вразили різноманіттям форми, атрибутів гри, що надало конкурсу особливої святковості.

Серед команд лідерами у цьому виді гри стали рій «Молода Січ» (Попаснянський р-н), «Чайка» (Новопсковський район) та «Молода Січ» (Новоайдарський район) та «Соколи» (м.Рубіжне).

По обіді для проведення військового вишколу до учасників гри завітали військові окремого розвідувального батальйону, 24-ого окремого штурмового батальйону «Айдар» окремий розвідувальний взвод, взводу охорони Рубіжансько-Кремінського військового комісаріату.

Бійці взводу охорони Рубіжансько-Кремінського військового комісаріату продемонстрували стройові прийоми зі зброєю та без зброї.

Розвідники провели демонстрацію дій розвід групи при контактах з противником, у населеному пункті, при обеззброєнні противника при загрозі різних видів зброї, при виявленні вибухових пристроїв  та ін.

Також юні джури мали можливість ознайомитися з видами зброї, їх будовою та принципами роботи.

Зустріч відбулася за допомоги заступника обласного комісара полковника Олексія Сіроштана.

Фінальною частиною дня став перегляд та обговорення художнього фільму «Кіборги».