ДЖУРА 2018. ДЕНЬ ЧЕТВЕРТИЙ



4 червня 2018 р. – четвертий день обласного етапу «Джура».

Сьогодні у таборі відбулася надзвичайна подія – на «Сокіл» («Джуру») завітали поважні гості на чолі з надзвичайним та повноважним послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом і заступником командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-лейтенантом Ярославом Сподаром, які високо оцінили рівень підготовки юних джур, поспілкувалися з учасниками гри та керівниками, побажали їм успіхів і перемог у наступних етапах гри.

Програма продовжилася силовим конкурсом «Перетягування линви», який вимагає від команд сили, спритності, тактики, злагодженої роботи усіх учасників. По 8 осіб від команди, докладаючи усю свою молодецьку силу, намагалися здолати суперника, перетягнувши червону мітку на линві на свій бік.

За підсумками конкурсу визначилося, які команди найбільше відповідають зазначеним якостям – рій «Сокіл» Міловського району, рій «Соколи» м. Рубіжного, рій «Чайка» Старобільського району.

Творчо-мистецький конкурс «Ватра» представляє собою театралізоване дійство, яке за змістом відповідає темам Української революції 1917-1921, українського козацтва, сучасної історії, видатних особистостей визвольних змагань за українську соборну державність тощо. Рої ретельно готувалися до цього конкурсу, підбираючи сценарії, костюми, трюки. Конкурс показав високий рівень підготовки та творчий підхід команд. Яскраві костюми та номери розкривали історію українського козацтва, Збройних Сил України. Своїми виступами діти демонстрували свою любов до країни, до рідної Луганщини. Глядачі були у захваті від виконання елементів козацького двобою, хореографічних та вокальних номерів.

Завершився вечір дискотекою та багаттям. «Етно-danc» – танцювальна програма, під час якої діти виконали «Кривий танець». Гостем вечірньої програми стала заступник голови обласної державної адміністрації Ольга Лішик, яка привітала юних джур із завершенням конкурсів та побажала учням  змістовного відпочинку та неповторних вражень під час літніх канікул.