ДЖУРА-2020 У ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ



З 17 по 19 серпня 2020 року відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Організатори заходу – Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації, Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Враховуючи ситуацію, конкурси були проведені в дистанційному форматі з дотриманням протиепідемічних заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

В ІІ (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») взяли участь 9 роїв (72 учні) у середній віковій групі та 8 роїв (64 учні) у старшій віковій групі з 9 міст, районів та об’єднаних територіальних громад Луганської області.

Для участі у ІІ (обласному) етапі гри рої готувалися заздалегідь: знімали відео конкурсів «Ватра», «Фізична підготовка», «Розбирання та збирання автомата АК-74» і надсилали їх на адресу оргкомітету. А 17-19 серпня у режимі онлайн брали участь у конкурсах «Рятівник», «Теренова гра»/ «Пластун», «Відун». До суддівства конкурсів було залучено фахівців відповідно до напрямів гри, які здійснювали суддівство дистанційно.

У різних конкурсах відзначилися майже всі рої. Так, серед «джур» переможцями та призерами стали рій «Нова генерація» Новоайдарського району, рій «Джмелі» м. Сєвєродонецька, рій «Мудрі сіроманці» Біловодської ОТГ, рій «Сокіл» Старобільського району, рій «Молода Січ» Попаснянського району, рій «Яструб» Кремінського району, рій «Сагайдак» м. Рубіжного.

Серед «молодих козаків» у різних видах програми проявили себе рій «Соколи» м. Рубіжного, рій «Молода Січ» Новоайдарського району, рій «Воля» Марківського району, рій «Патріот» Старобільського району, рій «Яструб» Кремінського району, рій «Нескорені» м. Лисичанська, рій «Сапсан» м. Сєвєродонецька.

За підсумками конкурсу визначилися переможці та призери у комплексному заліку:

у середній віковій групі:

  • рій «Нова генерація» Новоайдарського району – І місце;
  • рій «Джмелі» м. Сєвєродонецька – ІІ місце;
  • рій «Молода Січ» Попаснянського району – ІІІ місце;

 

у старшій віковій групі:

  • рій «Соколи» м. Рубіжного – за зайняте І місце;
  • рій «Яструб» Кремінського району – за зайняте ІІ місце;
  • рій «Патріот» Старобільського району – за зайняте ІІІ місце;

Вітаємо переможців та призерів ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 2020 року та бажає учасникам сили, наснаги та подальших перемог!

З результатами ІІ етапу можна ознайомитися на сайті Луганського ОЦДЮТК  https://locdutk.lg.ua/.