Для випускників з тимчасово окупованої території на Луганщині створені всі умови для проходження ЗНО, – брифінг



Сьогодні на брифінгу для ЗМІ директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк розповів про попередні підсумки зовнішнього незалежного оцінювання.

Він повідомив, що 100 % від загальної кількості зареєстрованих взяли участь в основній сесії ЗНО з німецької та французької мов, 96,6 % – з української мови та літератури, 96,3 % – з математики, 95,8 % – з історії України, 95,3 % – з англійської мови.

Максимальний результат під час тестування з математики отримали два учасники з Луганщини. Це випускник Вільхівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Станично-Луганського району та випускниця минулих років.

Юрій Стецюк підкреслив, що минулоріч в області за виконання сертифікаційної роботи отримав один випускник з хімії. У 2017 році найвищий бал не отримав жоден випускник.

Всі, хто брав участь у ЗНО, не мали апеляцій до організації та проведення тестування. Загалом зафіксовано вісім порушень.

Цьогоріч для проходження основної сесії ЗНО зареєструвалися 304 випускники закладів загальної середньої освіти, які проживають на тимчасово окупованих територіях та здобували освіту дистанційно або на екстернаті. З них 267 осіб зареєструвалися на основну, 37 – на додаткову сесію ЗНО. Взяли участь в основній сесії 229 з них.

Спікер зазначив, що ті, хто з поважних причин не мали змоги заявитися на основній сесії, могли зареєструватися у додатковій, яка триватиме до 12 липня.

Всі умови для проходження ЗНО випускникам з тимчасово окупованої території обласною владою створені.

Остаточна інформація щодо результатів ЗНО з’явиться протягом серпня.