Додаткова сесія з української мови



Сьогодні, 09 липня 2021 року, відбулася додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури.

Для проведення ЗНО з української мови і літератури під час додаткової сесії залучено 27 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Всі вони пройшли навчання та інструктаж.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичний працівник проводив термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з ознаками ГРЗ не виявлено.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови під час додаткової сесії зареєструвався 141 учасник, з них 86 осіб взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 61% від загальної кількості зареєстрованих.

Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 09.07.2021 року № 119 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів).

Тест ЗНО з української мови складався з 40 завдань. На його виконання учасникам відводилося 150 хвилин.

Тест з української мови містив завдання трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари») і завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови дорівнює 74 балам.

Традиційний тест з української мови і літератури містив 67 завдань, для виконання яких відводилося 210 хвилин.

Тест з української мови і літератури складався із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари»), завдань відкритої форми з короткою письмовою відповіддю і завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури дорівнює 116 балам.

12 липня 2021 року продовжиться додаткова сесія ЗНО тестуванням з історії України, для участі в якому зареєструвалися 77 учасників.