ДІАЛОГ МІЖ ТЕОРЕТИКАМИ І ПРАКТИКАМИ В РАМКАХ КОНФЕРЕНЦІЇ



Кафедра логістичного управління та безпеки руху на транспорті Інституту транспорту та логістики СНУ ім. В.Даля організувала і провела вже 9-у міжнародну науково-практичну конференцію «Глобалізація наукового і освітнього  простору. Інновації у сфері транспорту. Проблеми, досвід, перспективи». Захід відбувся завдяки зв’язкам, які зародилися минулого року під час проведення організованої кафедрою міжнародної конференції в Парламентській Асамблеї Ради Європи в м. Страсбург (Франція). Тоді конференція відбулася за підтримки членів Ради Європи Олега Француза та Ральфа Голдмана і БФ народного депутата України Андрія Лопушанського.

Цього року організаторам, зокрема, завідуючій  кафедрою логістичного  управління і безпеки руху,  доктору технічних наук, професору Наталії Чернецької-Білецької,  вдалося зібрати рекордну кількість очних учасників:  професорів, доцентів, кандидатів, викладачів, аспірантів різних ВНЗ України. До того ж  був змінений формат конференції – відкриття, засідання секцій та закриття проводилося в різних країнах за участю представників влади та ВНЗ тієї країни, де проходили засідання.

Відкриття конференції і пленарне засідання відбулося у м. Дрезден (Німеччина), включало в себе 10 докладів. Найочікуваним гостем був молодий професор Інституту транспорта і логістики Технічного університету Дрездена Остап Охрин, який розповів про роботу вищої школи Європи та поділився свіжими ідеями і напрацюваннями.

Цього року конференція стала одним з основних подій кафедри логістичного  управління і безпеки руху. Сьогодні це авторитетний форум, на якому обговорюються найбільш актуальні наукові дослідження і результати, які мають важливе значення для визначення шляхів вирішення проблем розвитку логістики, транспортної інфраструктури і безпеки в умовах дії процесів інтеграції та глобалізації, посилення конкуренції, а також змін, що відбуваються в українській економіці. Особливість конференції в тому, що, виявляється, конструктивний інтелектуальний діалог між теоретиками і практиками, представниками влади, бізнесу та науки можливий.

Пізніше делегація відвідала Технічний університет Дрездена, Інститут залізничних систем і громадського транспорту.

Форматом Конференції була передбачена робота восьми секцій і відвідування 16-ї Міжнародної виставки з логістики, транспорту, інформаційних технологій і управління ланцюгами поставок TRANSPORT LOGISTIC 2017 (м. Мюнхен, Німеччина). Ця виставка проходить один раз на два роки. Вперше захід відвідали викладачі СНУ ім. В.Даля і вперше в ньому взяла участь ПрАТ «Укрзалізниця».

При відвідуванні цієї виставки були обговорені нові методики і технології. Учасниками конференції були представлені сучасні практики та пропозиції щодо подальшої оптимізації вимог і підвищення ефективності діяльності в транспортній сфері.

За цей час багато разів збільшилася кількість доповідей, розширилася географія учасників і тематика. І вперше на конференції була представлена ​​робота нової секції, присвячена професійно-орієнтованому навчанню іноземної мови студентів напряму «Транспортні технології», яке відбулося в Парижі за участю першого заступника посла України у Франції з питань економіки та освіти Олександра Компанійця.

На секційних засіданнях було обговорення у вигляді доповідей результатів оригінальних наукових досліджень, виконаних з використанням сучасної дослідницької методології.

Організатори розраховують на те, що конференція показала досягнення наших вчених і продовження процесу інтеграції вітчизняної науки в європейську.

Учасники конференції подякували партнерам і послу України у Франції Олегу Шамшурі, які у вільний від конференції час запросили нашу делегацію покласти квіти і вшанувати пам’ять загиблих українців у заході на кладовищі під Парижем, присвяченому святкуванню закінчення Другої світової війни.