Діти з особливими освітніми потребами мають такі ж права, як і всі інші, – Сергій Філь



25 січня, у Києві відбулася Всеукраїнська звітна конференція з інклюзивної освіти під керівництвом Президента України Петра Порошенка та Першої леді країни Марини Порошенко. Участь у заході взяла делегація Луганщини на чолі із виконуючим обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя.

 «Діти з особливими освітніми потребами мають такі ж права, як і всі інші. На жаль, раніше їх просто ігнорували і так вони і росли: відірваними від суспільства, сам на сам зі своїми проблемами. Чітка позиція Президента Петра Порошенка, яку підтримують і в регіонах: змінити цю ситуацію. Розвитку інклюзивної освіти сьогодні приділяється величезна увага на всіх рівнях. І це — єдиний правильний шлях», – наголосив Сергій Філь.

Він розповів про результати й досягнення Луганщини в проекті «Інклюзивна освіта Луганщини».

«Інклюзивна освіта – це невід’ємна частина загальної освітньої реформи, без якої неможливо уявити якісні зміни в системі освіти України. Сьогодні, не дивлячись на складну ситуацію у нашій області, ми вважаємо, що обраний нашою державою напрям на створення гідних умов навчання для дітей з особливими освітніми потребами є кроком до впровадження європейських принципів та якісних стандартів життя», – підкреслив Сергій Філь.

Впровадження інклюзивної освіти має великі переваги, адже інклюзія – це перший крок до того, щоб дитина з особливими освітніми потребами могла стати частиною соціуму, щоб інклюзивна освіта на Луганщині була на достойному рівні.