Діти з Попаснянщини відвідують Латвійську Республіку



Це вже другий візит до Латвійської Республіки. Цього разу двадцять дітей з населених пунктів Попаснянського району, що знаходяться на лінії розмежування, поїхали до Латвії.

Голова муніципалітету Оргського краю Егілс Хелманіс разом із своїм заступником радо зустрів гостей.

Делегація поспілкувалися із паном Егілсом у думі Огрського крайового самоврядування, познайомилися із місцевими дітлахами та долучитися до спільного виготовлення різдвяних прикрас.

Також діти прогулялись узбережжям Балтійського моря та відвідали передріздвяний концерт «Різдво народів миру» у Центрі культури Огрського краю.

Наступного дня діти з Попаснянщини побували в Посольстві України в Латвії. Вони познайомилися із Послом України Олександром Міщенком, який розповів їм про діяльність українських закордонних дипломатичних установ, поділився своїм досвідом та акцентував увагу на безперечній підтримці України Латвією.

В продовження подорожі діти оглянули пам’ятки столиці Латвії та відвідали фестиваль об’єктів навколишнього середовища «Шлях різдвяних ялинок».

Триватиме візит ще три дні. За цей час наші дітлахи відвідають творчі майстерні у Денному центрі підтримки родин, Огрський музей історії та мистецтва, Центр комунікацій Сергія Эйзенштейну, пекарню латиських національних пряників та побувають на концерті у концертній залі «Дзінтарі». Крім того, для них проведуть екскурсію містами Латвії: Юрмала, Кейпен і Саулкрасті.

Слід нагадати, Меморандум про співпрацю між Попаснянською районною державною адміністрацією та Огрським крайовим самоврядуванням було підписано 22 травня поточного року у думі Огрського крайового самоврядування за участю Посла України у Латвії Олександра Міщенка.