ЖУРНАЛІСТ – ЛЮДИНА, ЯКА МАЄ ТАЛАНТ ЩОДНЯ ЗАПОВНЮВАТИ ПОРОЖНЕЧУ



24 березня 2019 обласний турнір юних журналістів об‘єднав у комунальному закладі «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» 24 учні у складі 5 команд із Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська та Сватівського району.

Оцінювало учнівське змагання кваліфіковане журі, до роботи в складі якого було залучено провідних журналістів, викладачів, студентів закладів вищої освіти Луганської області.

Юні журналісти під час турніру демонстрували не лише глибокі знання з журналістики, а й уміння мислити по-сучасному, майстерно володіти словом, толерантно поводитись у веденні дискусій.

На урочистій церемонії відкриття турніру юних акул пера привітали: головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Наталія Василівна Жукова.

За результатами змагань переможцями обласного турніру юних журналістів визнано такі команди:

 «231 розряд» (м. Лисичанськ ) – відзначено дипломом I ступеня;

 «МАН – Рубіжне» (м. Рубіжне) – вручено диплом II ступеня;

 Диплом ІІІ ступеня за зайняте третє місце отримали: «Формат 4» (м. Сєвєродонецьк).

Усі команди отримали дипломи Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації. Крім того, за підтримки директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації Дениса Вікторовича Денищенка  представники команд-переможців нагороджені цінним подарунками, а плідна робота їх керівників відмічена подяками Департаменту.

Члени журі турніру журналістів виділили найкращих учасників в особистій першості, це учениця середньої загальноосвітньої школи №5 м. Сєвєродонецька – Решитило Софія (найкращий опонент), учениця комунального закладу «Лисичанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №8» –  Удодова Тетяна (найкращий доповідач) та учень Рубіжанської загальноосвітньої школи  І – ІІІ ступенів № 4 Рубіжанської міської ради Шевцов Данило (найкращий рецензент).

За рекомендаціями членів журі буде сформована обласна команда, яка вже у квітні боротиметься за перемогу на Всеукраїнському рівні у Сумах. Бажаємо успіху юним журналістам у прагненні віднайти істину й відкрити себе світові слова та пера!