Заклади освіти області готуються до нового 2015-2016 навчального року та осінньо-зимового періоду



14 липня 2015 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації О.П.Лішик  відбулася нарада-співбесіда з заступниками голів  з гуманітарних питань та керівниками відділів освіти міст і районів області з питань підготовки закладів освіти до нового 2015-2016 навчального року та осінньо-зимового періоду.

Особлива увага була приділена питанням підготовки загальноосвітніх та дошкільних закладів Новоайдарського, Станично-Луганського та Попаснянського районів, які розташовані на лінії розмежування сторін.

До навчального року необхідно підготувати 251 дошкільних та 315 загальноосвітніх навчальних закладів.        

За  період проведення АТО у Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах зруйновано 26 об’єктів освіти, які потрібно відновити до 01 вересня. На відновлення цих об’єктів  з Державного бюджету виділена субвенція у сумі 14927,7 тис.грн, з обласного бюджету – 6265,7 тис.грн, з районних бюджетів – 3758,3 тис.грн.

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ розробив два проекти  для Донецької та Луганської областей спільно з урядом Японії на загальну суму 4,5 млн.дол. США. До першого проекту «Раннє відновлення соціальних служб та налагодження миру в Донецькій та Луганській областях» увійшло 10 закладів, 2 з яких – з Луганської області. До другого проекту «Реагування на потреби освіти в надзвичайних ситуаціях: покращення доступу дітей, уражених конфліктом на сході України, до якісної освіти» увійшло 35 закладів, 13 з яких – з Луганської області.

Проекти передбачають проведення капітальних та поточних ремонтів в обраних школах, надання дітям дитячих та освітніх наборів, придбання шкільних меблів та спортивного інвентарю. Орієнтовна вартість проекту по кожній школі – 1 млн.грн.

Відповідно до проектів ЕС ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» заплановані ремонтні роботи в закладах освіти на 5 територіях (Кремінський, Міловський, Новопськовський, Сватівський та Троїцький райони) на загальну суму 1669,8 тис.грн.

Заступники голів та керівники відділів освіти міських рад та райдержадміністрацій звітували про проведення поточних та капітальних ремонтів в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах області. Визначені основні проблеми щодо своєчасної підготовки закладів освіти до начального року та осінньо-зимового періоду.

За підсумками наради заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик,    начальник відділу ліцензування, атестації та роботи з персоналом, в.о. директора Департаменту  освіти і науки Тетяна Єловська відвідали Троїцький та Білокуракинський райони. У місцевих пунктах вони оглянули стан місцевих шкіл та дитячих садків.