Візит фахівців Міністерства освіти і науки України до Луганщини



В Луганську область з робочим візитом 9 червня 2021 року завітали заступник Міністра освіти і науки України Рогова Віра Борисівна та начальник Головного управління позашкільної та інклюзивної освіти Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Симоненко Тетяна Василівна.

Впродовж двох днів вони відвідали заклади загальної середньої освіти міста Рубіжного, Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту, Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», Рубіжанську обласну спеціальну школу «Кришталик», Кремінську та Гірську обласні спеціальні школи.

10 червня заступник міністра освіти і науки Віра Рогова разом з заступником голови облдержадміністрації Катериною Безгинською та директором Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрієм Стецюком провели нараду з очільниками відділів та управлінь освіти з різних куточків Луганщини.

Заступник міністра подякувала присутнім освітянам за те, що незважаючи на важку економічну та безпекову ситуацію в регіоні, вони залишаються працювати над вихованням дітей і впроваджують загальнонаціональні тенденції освіти. Крім того вона поділилася враженнями про відвідування Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії»: «Я на власні очі побачила високий рівень вмотивованості та дисципліни у кадетів, а також рівень відповідальності офіцерів-вихователів, які навчають майбутніх захисників України». Вона наголосила, що держава має опікуватись такими профільними навчальними закладами.

За її словами, в умовах реформування системи освіти в Україні, державні субвенції мають допомагати громадам. І тоді самі громади стануть відповідальними за матеріальне забезпечення, оплату праці педагогів, а також найголовніше – загальну якість освітніх послуг для учнів.

Також Віра Рогова закликала освітян до дискусії, яка стала формою «зворотного зв’язку» від місцевих педагогів до Міністерства освіти і науки України.