Засідання наглядової ради ВПУ № 92 м. Сєвєродонецька



Основними ініціативами щодо модернізації професійної (професійно-технічної) освіти, визначеними Президентом та Урядом України, є децентралізація управління та удосконалення механізму фінансування на державному та регіональному рівнях; підвищення ефективності діяльності регіональних рад професійної освіти; створення закладів професійної освіти нової формації та забезпечення їх автономії.

Публічно-приватне партнерство є доцільним для розвитку та забезпечення стабільного функціонування суспільно значущих об’єктів, в тому числі закладів освіти. У Концепції реалізації державної політики у сфері професійної (професійно-технічної) освіти також конкретизовано участь соціальних партнерів у здійсненні процесів реформування освіти.

Консолідувати їх взаємодію мають наглядові ради закладів професійної (професійно-технічної) освіти, метою створення яких є розвиток партнерства закладів освіти з  різними суб’єктами і інститутами ринку праці, державними та місцевими органами влади, громадськими організаціями.

У Луганській області за ініціативою Програми ООН із відновлення розбудови миру втілюється пілотний проєкт щодо започаткування діяльності наглядових рад закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Не випадково, що у місті Сєвєродонецьку саме Вище професійне училище № 92 долучено до цього проєкту, адже стабільно високі показники роботи цього закладу освіти свідчать про злагодженість в роботі педагогічного колективу, його керівництва, здобувачів освіти та підтверджені участю в міжнародних  проєктах та виставках, конкурсах фахової майстерності різного рівня.

27 травня відбулося перше засідання наглядової ради ВПУ № 92                  м. Сєвєродонецька. До її склади за ініціативою закладу увійшли заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко, представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Головних управлінь ДСНС та Держпродспоживслужби у Луганській області, роботодавців та профспілок.

Катерина Безгинська, відкриваючи захід, відзначила, що обласна державна адміністрація підтримує ініціативи щодо створення наглядової ради та навчально-практичного центру,  який покращить результати підготовки кваліфікованих робітників сфер обслуговування та громадського харчування, задовольнятиме попит на них регіонального ринку праці.  

Члени ради розглянули та затвердили програму («дорожню карту») діяльності ВПУ № 92 та обговорили теми та формат наступної зустрічі.