Засідання обласного штабу з підготовки та проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)



26 квітня 2018 року на базі Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації відбулося  засідання обласного штабу з підготовки та проведення ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У засіданні взяли участь  члени обласного штабу, а також  Сіроштан О. О. – заступник начальника Луганського обласного військового комісаріату та Марченко Г.О. – представник ЦК ВГО Товариство сприяння обороні України.

Голова штабу Лішик Ольга Петрівна, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації, ознайомила членів штабу з вимогами щодо виконання нормативних документів, які регламентують процес організації та проведення ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2018 та зосередила увагу відповідальних осіб на організації безпечного перебування дітей під час проведення обласного заходу.

Стецюк Юрій Вікторович – директор Департаменту освіти і науки  обласної державної адміністрації доповів про підсумки проведення ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2017 році та участь команди-переможниці у ІІІ етапі.

З проектом програми та Умовами проведення ІІ обласного етапу Гри у 2018 році присутніх ознайомила Сідєльнікова Тетяна Василівна, директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Вона запропонувала збільшити кількість днів проведення Гри та додати до програми проведення обласного етапу більше виховних елементів, зустрічей з військовими, цікавими людьми, перегляди фільмів тощо.

Про фінансування ІІ і ІІІ етапів Гри та  участь делегації Луганської області у Фестивалі ватр – представлень героїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») до дня Свята Героїв доповів Чеботарьов Микита Віталійович,  начальник планово-економічного відділу управління ресурсного забезпечення та аналізу економічної діяльності Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Луговий Юрій Васильович, заступник начальника КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» доповів про готовність закладу прийняти учасників ІІ етапу Гри.

Сіроштан Олексій Олександрович, заступник начальника Луганського обласного військового комісаріату підтримав включення до програми обласного етапу Гри проведення вишколів з елементами військових навичок і вніс пропозиції щодо умов їх проведення.

Голова Луганської обласної організації Товариства сприяння обороні України  Марченко Геннадій Олексійович відгукнувся на пропозицію взяти участь у проведенні обласного етапу гри та сказав про готовність проведення силами їхньої організації змагання «Стрільба».

Члени штабу обговорили проекти Умов та програми проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2018 році і одноголосним рішенням прийняли їх за основу та рекомендували Департаменту освіти і науки облдержадміністрації затвердити їх з урахуванням поправок.