Засідання Ради директорів закладів вищої освіти  І-ІІ рівнів акредитації Луганської області



24 жовтня 2019 року в Кремінському медичному коледжі відбулося чергове засідання Ради директорів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації Луганської області.

У заході взяв участь головний спеціаліст відділу професійної (професійно-технічної) освіти та координації діяльності закладів вищої освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Андрій Козорєзов, який відзначив важливу роль коледжів у системі освіти області та побажав присутнім плідної роботи.

Учасники заходу ознайомилися з навчальною базою Кремінського медичного коледжу, про його історію та перспективи  розвитку, інноваційні педагогічні та управлінські технології розповіли в окремій презентації директор закладу освіти Василь Абрамов, заступники директора Лариса Середа та Оксана Кошелева, методист Олена Карпенко.

Керівники закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, а також делеговані ними представники обговорили питання організації перепідготовки педагогічних кадрів, аспекти роботи адміністрації щодо формування в студентів мотивації самовдосконалення та самоосвіти, підвищення рівня соціалізації майбутнього фахівця тощо.

Євген Жученко, голова Ради, директор Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, довів до відома присутніх учасників засідання зміст наказу Міністерства освіти і науки України від 24.09.2019 № 1228 «Про затвердження плану заходів з організації підготовки проєктів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України «Про фахову передвищу освіту» та листа Директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України від 16.10.2019 № 3/1617 «Щодо набуття статусу закладу фахової передвищої освіти».

У контексті розгляду цих документів Рада обговорила проблемні питання імплементації вищезазначеного Закону, ефективне впровадження його положень у освітній процес.