Заходи до Дня Соборності України в закладах освіти Станично – Луганського району



До Дня Соборності України в закладах освіти Станично – Луганського району  відбулися різноманітні заходи, які розпочалися загальношкільними лінійками  «Єднання заради незалежності», «Є у нас одна країна – то прекрасна Україна», «Україна незалежна, соборна, неподільна».

На класних годинах, що пройшли у формі інтерактивних бесід, лекцій-презентацій, годин спілкування, уроків державності, годин спілкування, тематичних уроків, ділової гри учні дізнавалися про  політичні та історичні події, які були вагомими в утворенні і зміцненні української державності, історії.

У шкільних бібліотеках відкрилися книжкові виставки «Соборна Україна – одна на всіх як оберіг», а учні Петрівської ЗОШ №1стали учасниками заходу до Дня Соборності України в Петропавлівській бібліотеці «Україна крізь віки».

Виставки дитячих малюнків і плакатів під гаслом «З Україною в серці!» та «Україна – єдина!» відбулися в Станично-Луганській СШ №2, Чугинській ЗОШ, Плотинській ЗОШ, Артемівському НВК, Червоножовтневому НВК, Валуйській ЗОШ №2, Валуйській ЗОШ №1, Гарасимівському НВК. А учні  Петрівської СШ №2 створили фотоколаж  «Моя земля,  мій народ». Юні художники через  свої твори передали любов до рідної землі.

У Гарасимівському НВК, Теплівській ЗОШ, Нижньовільхівському НВК, Петрівській ЗОШ №1 працювали відеозали, де учні мали змогу переглянути фільми, відеосюжети «Славетні імена України», «Діти єднають Україну» «Свято Злуки. Політика пам’яті» з подальшим обговоренням.

Акції єднання «Я люблю Україну», «Наша Україна – єдина країна» , спрямовані на виховання в учнів почуття національної гідності, пройшли у Чугинській та Нижньотеплівській ЗОШ.

Власне  бачення майбутнього своєї країни учні Великочернігівської СШ висловили під час написання міні – твору «Соборна Україна. Якою я її бачу», а любов до неї висловили у поезіях, у виразному читанні яких змагалися на конкурсі читців.

Свої знання про Україну учні Петрівської СШ №2 продемострували під час  інтелектуальної  гри «Що ти знаєш про Україну», а також зустрілися із учасниками АТО. У вікторині, присвяченій Дню соборності «Люблю країну я свою: вона найкраща в цілім світі»  спробували свої сили учні Нижньовільхівського НВК.

Силами педагогічного та учнівського колективів Валуйської ЗОШ №2  відбувся святковий концерт, на який були запрошені військовослужбовці ДПСУ. Після концерту відбувся флешмоб «Разом нас багато».