Захід національно-патріотичного спрямування «Уроки мужності» в Луганській області



20160316_104642З 14 по 21 березня 2016 року в Луганській області відбулася творча зустріч з дитячим письменником, учасником АТО Микитою Кашницьким з учнями шкіл Луганської області.

Дитячий письменник Микита Кашницький (автор книжки «Уроки мужності»), БФ «Я вірю в Україну», видавництво «Самміт-книга» за підтримки Комітету науки та освіти ВР України, Департаменту освіти і науки Луганської ОДА та Луганської обласної війсково-цівільної адміністрації  з метою сприяння формуванню активної громадської позиції у дітей, які мешкають і навчаються в зоні проведення АТО, провів серію зустрічей з учнями загальноосвітніх навчальних закладів та шкіл-інтернатів міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Щастя та Сватове.

20160314_12270220160318_120030 20160315_131956 20160315_09454220160317_114758

Микита Кашницький відомий український дитячий письменник («Пригоди Пухнастика і В’юнка», «Я і конституція», «Уроки мужності»), громадський діяч. За його ініціативою в 2011 – 2013 роках були успішно реалізовані культурно-освітні проекти «Читай та мрій» (спрямований на залучення дітей до читання) та «Книжкові майстри» (розвиток і реалізація здібностей дітей). Має величезний досвід спілкування з дітьми. Остання книжка «Уроки мужності» написана для українських дітей та підлітків і присвячена формуванню почуття відповідальності за власне майбутнє. За оцінкою професора Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова Н. В. Гузій, «Книга для дітей М. Кашницького «Уроки мужності» адресується молодому поколінню українців. Беручі за опору загальнолюдські цінності, мораль, любов, твір сприяє зміцненню українського суспільства, зменшенню в ньому ворожнечі та агресії, робить свій внесок у важливу та надзвичайно актуальну сьогодні справу виховання підростаючого покоління на прикладах української та світової історії.

Книга дає змогу навчати та виховувати дитину, використовуючи при цьому наочні засоби та літературне багатство української мови.

Книга може бути рекомендована для використання у навчально-виховному процесі дошкільної, шкільної,  а також позашкільної освіти».  

В Луганській області планується також проведення творчих зустрічей зі студентами, викладачами, волонтерами на базі вищих навчальних закладів, бібліотек, Інституту післядипломної освіти Луганської області.

Під час проведення зустрічей з дітьми буде знятий короткометражний фільм.

Очікувані результати: вказані заходи мають привести до підвищення інтересу з боку влади України, громадськості до дітей, які проживають та навчаються в зоні проведення АТО, їх повноцінної адоптації до нового українського суспільства.

Встановлення «зворотного зв’язку» із дітьми, які навчаються в умовах проведення АТО, допомога їм відчути себе частиною єдиної європейської України.