За підтримки Посольства США в Україні на Луганщині успішно реалізовано гуманітарний проект з інформування дітей промінну небезпеку




Протягом вересня –грудня 2018 року в двадцяти трьох школах, які розташовані поблизу лінії розмежування, тривало інформування дітей Луганської області про небезпечні наслідки війни, пов’язані із мінною небезпекою. Планування та реалізація цього важливого для України проекту стали можливими завдяки підтримці Посольства СШАв Україні.

Слід зазначити, що досягненню навчально-просвітницької мети також сприяла конструктивна підтримка командування Об’єднаних сил, Міністерства освіти і науки України та Луганської обласної державної адміністрації. Безпосередню організацію заходу було покладено на профільних фахівців Громадської організації “Ліга офіцерів”.   

Загалом заняттями охоплено понад 2000 школярів Станично-Луганського району. Крім того, заслуговує на увагуі той факт, що із сучасною інтерактивною методикою інформування дітей про мінну небезпеку ознайомлено 80 вчителів, які були присутніми на заняттях разом зі своїми учнями.

За оцінками адміністрації шкіл та педагогів, а також батьків дітей, які навчалися, упевнено можна стверджувати, що такі заходи вкрай необхідні. Адже вони підвищують обізнаність жителів прифронтових районів з правилами поведінки із небезпечними залишками війни, що певною мірою мінімізує загрозу їхньому життю та здоров’ю. Окрім того, проект переконливо продемонстрував населенню Луганщини ту вагому підтримку, яку надають Сполучені Штати Америки нашій державі в налагодженні мирного життя в регіонах, постраждалих від російської збройної агресії.