Збереження біологічного різноманіття живих видів – одне з головних завдань людства



Щорічно, починаючи з 2001 року, 22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття.

У Рубіжанській обласній загальноосвітній школі-інтернаті з 15.05 по 22.05 відбулись заходи з нагоди цієї події. Щоб привернути увагу до проблеми захисту органічного світу, учні 9 класу підготували буклети «Рідкісні та вимираючі види тварин» і розширили свої знання під час вікторини «Заповідний фонд України». Для першокласників учні десятого класу провели акцію «Збережемо природу!» та цікаво розповіли про Червону книгу, захист рослин.

У бібліотеці школу було організовано книжково-ілюстративну виставку «Вони у небезпеці!», а семикласники провели вернісаж «Навколишнє середовище і людина». Завершився тиждень діловою грою у 8 класі «Проблеми раціонального природокористування в Україні».

Ці заходи нагадали  дітям та підліткам, що ми маємо переглянути стосунки «людина – природа», бо споживацьке ставлення до природних ресурсів призводить до втрати лісів, степів, які є середовищем існування багатьох видів, зокрема тих, що занесені до Червоної книги. Саме жива природа є основою життя на Землі та фундаментом гармонійного існування.