Збір лідерів учнівського самоврядуванняв рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»)




З 7 по 9 грудня 2018 у місті Києві відбувся Збір лідерів учнівського самоврядування в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичноїгри «Сокіл» («Джура»). Луганщину представляли джури КНВК «Рубіжанський ліцей» у складі Зугана Данила, Вербицької Олесі, Клочко Уляни, Сухіна Кирила,Максимової Софії (керівник Гребенюк Н.П.)

На збір приїхали учасники з усіх областей України. Програма вишколу була насиченою і джури мали можливість опанувати нові правила гри, дізнатися, що таке «пластова гурткова система» і як це працює, брали участь урольовій грі зі створення куреня та ситуативного моделювання з проведення Радиройових, переглянули презентацію від Молодіжного Національного Конгресу«Гібридна війна», пройшли тренінг з першої долікарської допомоги. Окрім того, діти поглибити свої знання з історії, адже для учасників провів надзвичайно цікаві лекції «100 річчя Української національної революції 1917-1921 рр.» та”Славетні Епохи України” історик-дослідник, аспірант Науково-дослідного інституту українознавства МОН України Сергій Ільчишин. Незабутні враження отримали джури проходячи майстер-клас з елементами військово-тактичної гри та використанням лазерного обладнання (лазертаг) та ще багато чого цікавого і корисного діти прослухали і побачили. Останній день вишколу розпочався з представлення візитівок куренів та продовжився приємним нагородженням роїв директором Українського Державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Сергієм Неділько.