Збір переможців І (обласного) етапу Чемпіонату України зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді




Жага до пригод властива людській натурі. І поки сучасні міські жителі, потерпають в буденності – юні туристи ідуть в похід, адже в  поході нема місця монотонності і рутині. Там кожен новий день приносить нові відкриття, нові яскраві емоції та краєвиди. Походи зближують людей, тут всі – це одна команда.

Похід – це що завгодно, окрім нудьги та одноманітності. Кожен турист знає, що тільки в поході, коли цивілізація залишилась далеко позаду, можна відчути приємну свіжість літнього ранку, побачити перші промені сонця та блискучі крапельки роси на траві, доторкнутися до природи та вдихнути на повні груди чисте повітря, сповнене лісових пахощів. А хіба може бути щось романтичніше за посиденьки біля вогнища, пісні під гітару та безмежне зоряне небо над головою?

26 січня 2019 року на базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбулася підсумкова конференція (збір переможців) І (обласного) етапу Чемпіонату України зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді. Не дивлячись на погоду, на захід зібралися понад 50 учасників (юних туристів та їх керівників), які стали призерами з різних походів, а саме:

  • у змаганнях з пішохідного туризму:
  • Команда середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 м. Рубіжного (керівник Наталія Житлова);
  • Команда Сєвєродонецького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (керівник Віктор Кісляков);
  • Команда Старобільського районного будинку творчості дітей і юнацтва (керівник Андрій Нещерет).
  • у змаганнях з велосипедного туризму:
  • Команди Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства (керівник Олександр Вертеленко);
  • Команда Сєвєродонецького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (керівник Олександр Іванов).
  • у змаганнях з водного туризму:
  • Команда Рубіжанського міського центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (керівник Олена Тарасенко);
  • Команда Сватівського районного молодіжного центру (керівник Дмитро Онопко);
  • Команди Сєвєродонецького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (керівники Лариса Борисова і Роман Благий).

Привітали учасників конференції Тетяна Сідєльнікова – директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства та Вертеленко Олександр – головний суддя І етапу Чемпіонату.

Кожна делегація презентувала свій похід, згадувала найяскравіші його моменти. У залі звучали туристичні пісні. Переможці були відзначені грамотами Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства та цінними подарунками.

На завершення відбулася прем’єра пісні «Гімн ЛОЦДЮТК», яку виконала автор слів та музики Сергєєва Тетяна. Юні туристи Луганщини підвели підсумки туристичного сезону 2018 року та туристська романтика так притягує до себе людину, що вона, побувавши в поході хоч раз, прагне знов і знов відправитись у подорож. Скоро розпочнеться новий сезон і ми бажаємо усім мандрівникам нових цікавих маршрутів та вражень. До зустрічей на туристських стежинах!